7 ting vi lærte av 'Westworld' Episode 4: 'Dissonance Theory'

Clementine og Maeve i Westworld episode 4 HBO

Til tross for å være tung på mytologi og utstilling, Westworld er nå en bona fide-hit med publikum, og venter ikke på å pumpe bremsene på utviklingen av Android-figurene. Etter forrige ukes spennende, transformerende episode tok Dolores fullstendig over kanten til opprør, i episode fire fikk Maeve oppleve sitt eget gjennombrudd.

Her er syv av de viktigste tingene vi lærte fra 'Dissonance Theory.'

1) Maeve roter ikke når det gjelder å få svar.Etter den utrolig forstyrrende sekvensen der hun hallusinerer - eller husker - at Clementine ble skutt i hodet, klikker Maeve til slutt og løper hjem for å tegne et mystisk bilde. Det er en mann som har på seg en fargedrakt, akkurat som teknikerne på laboratoriet, og etterpå innser hun at hun har tegnet det samme bildet før, igjen og igjen.

Etter å ha bestukket en lovløs for å skjære seg i magen hennes, i det som blir et merkelig erotisk øyeblikk, blir mistankene hennes bevist. Han trekker ut en kule fra magen hennes, og bekrefter at hun ble skutt akkurat som hun husker. Å bli skutt er en del av løkken hennes, noe som forklarer stafylokokinfeksjonen hun utviklet i magen for to episoder siden. 'Jeg er ikke gal, og ikke noe av dette betyr noe,' sier hun triumferende og kysser lidenskapelig den slags sexy forbryteren akkurat som kuler begynner å fly.

ahs sesong 6 episode 7 full episode

2) Kvalitetssikring, aka corporate, tar mer og mer kontroll over Westworld.

Med verter som avviker fra løkkene sine, går på melkeaktige raserier og knuser sin egen hjerne inn med steiner, går Theresas 'Quality Assurance' team inn for å håndtere alle 'hendelser' i parken. Dette er dårlige nyheter for Elsie og Bernard, som jobber på programmeringssiden og tilsynelatende er mye mer kvalifiserte til å takle vertenes feil. Bedriftens byråkrati troner øverst, selv i denne science-fiction-fremtiden - men er det en dypere grunn til at Theresa prøver å slå gjerdet til de funksjonshemmede vertene?

3) Glade nyheter selger ikke, og heller ikke lykkelige historier.

Vi lærer litt mer om hva som drev Ford og hans tidligere partner Arnold fra hverandre, og alt kommer ned på om glasset er halvfullt eller halvtomt. Ford sier at han i begynnelsen forestilte seg en perfekt balanse mellom positive og negative scenarier inne i parken, og satset med Arnold om at det ville være takere for begge.

Men etter at 100 håpefulle historier hadde floppet, måtte Ford endelig innrømme at han tok feil - folk er egentlig i seg selv forferdelige, eller i det minste den typen mennesker som kommer til Westworld. Arnold satset mot menneskeheten, og han vant. Bare i tilfelle du var i tvil om dette showets mørkere enn dystre verdensbilde.

Ben Barnes og Jimmi Simpson i Westworld episode 4 HBO

4) Westworld får frem det aller verste i sine gjester.

Når det gjelder å tro på det verste av mennesker, var det noen interessante utvekslinger mellom William og Logan denne uken. Vi vet at Logan både er en vanlig Westworld-kunde og et ganske motbydelig menneske, og at han har tatt med seg sin snart svoger William som et middel til å ønske ham velkommen i familien. Fordi ... sikkert.

Men William virker faktisk overrasket over hvor motbydelig Logans oppførsel er, og klager: 'Når vi kommer vekk fra den virkelige verden, blir du til en ond stikk.' Logan er mer enn bare en hedonistisk dusj - han er aktivt ivrig etter å kaste ut så mye blod som mulig og ber William om å 'gå med svart hatt' med seg. Westworld unner ikke bare kundenes verste instinkter - det fremmer dem.

Vi vet ingenting om hvordan verden utover Westworld ser ut, men forestill deg den typen sosiale kommentarer som ville oppstå fra et sted som dette. Det er samtalen om 'vold i videospill' som er tatt til det ytterste, fordi det ikke er noen måte på jorden du kan tilbringe dager med å hengi enhver sosiopatisk trang i en fantasiverden, og deretter gå tilbake til den virkelige verden uendret.

5) Mannen i svart kjenner Arnold.

I forrige uke spekulerte vi (sammen med mange seere) om at Man In Black faktisk er Arnold, og at sistnevnte forfalsket sin egen død for å være inne i parken for alltid. Denne muligheten er fremdeles på bordet, spesielt nå som vi vet at han aktivt foretrakk vertene framfor mennesker - men i det minste har Man In Black en sterk interesse for Arnold.

TMIB snakker om Arnold som om han var den eneste skaperen av denne verdenen, og nevnte ikke Ford i det hele tatt. Arnold er død, sier han, men han har fortsatt en historie igjen å fortelle: 'en historie med ekte innsatser.' Som høres veldig ut som Ford bygger mot med sin nye historie.

foreldre takkegaver til bryllup

6) Bordellet tilbyr rabatt på 'bading'.

En dollar rabatt hvis du går rent - men med tanke på at disse gjestene betaler $ 40 000 om dagen for å være inne i Westworld i utgangspunktet, er det sannsynligvis ikke mye av et insentiv.

7) Vertene kan avvike fra historien, men ikke fra deres personlighetstype.

I det minste er det slik det ser ut fra Dolores 'bue. Selv etter å ha vendt pistolen mot angriperen i forrige uke, har Dolores ikke forandret seg grunnleggende - hun er fortsatt jenta i nød som trenger redning med jevne mellomrom, og William er glad for å spille sin hvite ridder. Vi har sett at vertenes personligheter kan kalibreres på nytt, egenskaper som 'emosjonell intelligens' og 'aggressivitet' justeres opp og ned, og selv om Dolores nå blir selvbevisst, forblir de underliggende egenskapene statiske. Hun vet at det er noe galt med verden, men hun har bare en begrenset kapasitet til å endre sin rolle i den. For å virkelig endre seg, og bli mindre av en jente stereotype, måtte hun omprogrammeres.

Det er en interessant filosofisk ide, men det er også en skriveutfordring. Hvis vertenes personlighet er definert eksternt og det ikke er noen mulighet for faktisk endring, kan de noen gang være virkelig overbevisende tegn? Eller nå når Dolores og Maeve begge er selvbevisste, vil personlighetene deres også begynne å skifte?