Hvordan du (trygt) bleker håret ditt hjemme

Hår, Frisør, Hårfarging, Frisyre, Skjønnhetssalong, Langt hår, Blondt, Menneske, Frisør, Hårpleie, Folio Images / FolioGetty Images

Vi har vært der: En dag våkner du og innser at du har gått fra blond til tilfeldig ombré. Sannheten er at ni ganger av ti vil du gå til en profesjonell for å få en løsning - selv om du må vente lenger enn du vil til en avtale. Det er fordi farging av håret ditt hjemme kan gjøres med suksess. Bleking er imidlertid en annen historie.

Generelt sett er det bedre å gjøre en root-touch-up enn å prøve en fullstendig platina-makeover.

'Bleking av håret er en veldig grundig prosess,' forklarer kjendisfarger og ambassadør for Hush & Hush-merkevare Ryan Pearl . 'Mange faktorer går ut på å oppnå god farge når du bruker blekemiddel, for eksempel hårets generelle tilstand, behandlingstid og også høydepunktmønsteret.' Shvonne Perkins, Madison Reed ekspertfargelegger, er enig: ”Blekemiddel kan være utrolig skadelig for hodebunnen. Resultatmessig er det ekstremt vanskelig å forutse resultater fra blekemiddel, siden det ofte etterlater hårfargen din et sted mellom oransje og gul.sterke kvinnesanger r&b

Generelt sett er det bedre å gjøre en root-touch-up enn å prøve en fullstendig platina-makeover. 'Jeg vil anbefale å fargelegge røttene dine før blekemiddel farger hele hodet på håret,' sier Perkins. 'Et fullstendig blekhode er en så komplisert og unik prosess - det er ingen universell prosess som passer for alle, med tidspunkt og påføring kan endres avhengig av hårfarge og hårtype.'

Hvis du rett og slett ikke kan motstå, er ekspertene her for å snakke deg gjennom det. Les videre for bleketips fra Pearl, Perkins og celeb colorist colorist og #mydentity grunnlegger Guy Tang .

Når skal blekes - og når ikke

Det første trinnet er å avgjøre om håret ditt er sunt nok til å bleke. Hvis håret ditt er superfint eller hvis du opplever noen form for porøsitetsproblemer, for eksempel krusethet, tørrhet og brudd, overlater du blekingen til din profesjonelle fargelegger, som kan bruke de mest passende produktene og styrkene for håret ditt.

Light Works Balayage KitMadison Reed madison-reed.com$ 45,00

“De store spørsmålene du må stille deg selv er, hvor hydrert er håret mitt? Er det grovt? Når ble sist håret mitt farget, bleket eller mottatt en salongtjeneste, 'råder Tang. Svarene dine skal avgjøre om du vil gå videre eller ikke.

john krasinski og emily blunt kids

Hvis hårfargen din er naturlig blond eller lysebrun, kan du sannsynligvis gå videre og erobre med kjøpt farge. “For de med lysere brunt eller lyst hår, kan du bruke permanente blonde farger for å ta opp røttene. Du får kanskje ikke samme løft eller tonalitet som blekemiddelhøydepunkter, men i det minste er det ikke en fargekorrigering som venter på å skje, forklarer Perkins. Det samme kan sies for de som ønsker å ta opp voksne voksne høydepunkter. “Den inneholder nok blekemiddel for å lette håret ditt, men vil gi deg en mye mer kontrollert og skånsom påføring, og styrer unna røttene. Den leveres også med en toner- og limingsrensende rensebehandling i esken for å unngå kriser mens du gjør hjemmets høydepunkter. ”


Prep

'Når det gjelder oppsett av bad, liker jeg alltid å behandle mine som et lite rituelt rom,' sier Perkins. 'Jeg vil anbefale å legge ned litt pergamentpapir og legge ut alt du trenger, så når du begynner prosessen, trenger du ikke å lete etter ting. Tenk på det som setter opp (for tilberedning av ingredienser), men for håret ditt. ”

Dette trenger du:

 • Valg av hårblekemiddel
 • Gammel T-skjorte
 • Gammelt håndkle
 • Hårspenner
 • Sjampo

  'Håret skal nesten alltid være noe rent og tørt - det vil si ingen tørr sjampo, ingen stylingprodukter og ingen overdreven olje, selv om litt naturlig olje er bra,' sier Perkins. Husk at blekemiddel er beryktet for å ødelegge tekstiler - så velg det du bruker med omhu. “Fjern baderomsteppene for å sikre at ingenting drypper. Hvis et produkt ved et uhell kommer på gulvet, må du bare tørke det av for å sikre at det ikke blir gjort noe skade, ”legger Tang til. “Et annet godt tips er å være sikker på at du har klær som lar deg enkelt vaske håret. Enten du kommer i dusjen eller har en venn som hjelper deg med å skylle den, kan du få sjampo umiddelbart når timeren går, ”legger han til.

  Super Blonde Lightening KitSuper Blonde Lightening KitL'Oreal Paris lorealparisusa.com$ 11,99 HANDLE NÅ Blondor Multi Blonde PowderBlondor Multi Blonde PowderForbedre amazon.com$ 32,59 HANDLE NÅ Blondme, Premium Lift 9 PlusBlondme, Premium Lift 9 PlusSchwarzkopf amazon.com $ 42,06$ 29,97 (29% avslag) HANDLE NÅ Flash Lightning Hair Bleach KitFlash Lightning Hair Bleach KitManisk panikk amazon.com $ 12,49$ 9,74 (22% avslag) HANDLE NÅ

  Prosessen

  1. Del håret i fire kvadranter for å påføre produktet pent. Du vil også bruke blekemiddel på mindre segmenter i hver seksjon for å sikre at du metter håret fullt ut.
  2. Påfør deretter blekemiddel 1 tomme borte fra hodebunnen, og arbeid nedover hårdelen. Det er viktig å ikke starte i hodebunnen, da den behandles raskere fra kroppsvarme. Når resten av håret er ferdig, gå tilbake og påfør blekemiddel på røttene.
  3. La blekemiddel prosessere mellom 20-45 minutter, avhengig av hårfarge, ønskede resultater og pakningsanvisninger. 'Jeg anbefaler å lese produsentens anvisninger på baksiden av flasken for å sikre at du ikke overbehandler,' sier Tang.
  4. Når timeren går av, sjampo umiddelbart og grundig.

     Vedlikeholdet

     Glans + - rendpHUE dermstore.com$ 35,00

     En av de viktigste delene av å lette håret ditt, enten du gjør det hjemme eller i en salong, er hvordan du behandler det etter det faktum. 'Hårpleie er nøkkelen, både før og etter farge,' sier Pearl, som anbefaler Hush & Hush’s DeeplyRooted hårtilskudd å holde håret sunt før og etter en fargetjeneste, så vel som. Tang er også en fan av dyp kondisjonering, og sier at hvis en hårmaske ikke gjør susen på egenhånd, 'slå den med en tørketrommel for å sikre at hårbåndet suger opp alle næringsstoffene for å rehydrere håret ditt.'

     Når du kan gå på salongen igjen, anbefaler Tang å be stylisten din om #mydentity #myhero Collagen Treatment for å hjelpe til med hårelastisitet, samt en behandling for styrke.

     hvordan er kate spade og david spade relatert

     I mellomtiden er Perkins en fan av glans for å holde fargen ser helt ny ut. 'Folk farger ofte håret for ofte fordi de ser at det blir kjedelig når de ikke nødvendigvis trenger permanente farger,' sier ekspertfargeren. 'Glans er en fin måte å friske opp fargen din uten å forårsake skade.'