Hvem er Azor Ahai? Alt du trenger å vite om Major Game of Thrones Theory

Pels, Pelsklær, Yttertøy, Langt hår, Vinter, Tekstil, Frysning, Fotografi, HBO

Som Game of Thrones' siste sesong fortsetter , er et av de største ubesvarte spørsmålene som kommer over søken etter å herske Westeros hvem er Azor Ahai, alias prinsen som ble lovet ? Denne legendariske figuren har blitt nevnt flere ganger i løpet av de siste syv sesongene som en som beseiret White Walker-invasjonen sist den truet Westeros. HBO-dramaet avsluttet sesong 7 med en overhengende trussel om en White Walker-overtakelse, så det er trygt å si at legenden om Azor Ahai er i ferd med å komme i spill på en stor måte. Men hvem er denne helten, og hvordan er han - eller hun - viktig for det kommende oppgjøret med Night King?

Bakgrunnen

La oss først se på den opprinnelige Azor Ahai, en legendarisk skikkelse i R'hllor-troen som levde for tusenvis av år siden. R'hllor, også kjent som lysets herre, er en gud tilbedt i Essos. De i de frie byene som praktiserer denne troen, tror på to enheter: R'hllor, en gud av lys, liv og varme, og den store andre, en gud av mørke og død hvis sanne navn er forbudt å bli sagt i troen.

Ifølge historiene, for rundt 8000 år siden, falt en periode med mørke og bitter kulde over Westeros. Den ble kalt 'The Long Night' og med den fulgte de hvite vandrerne, som forsøkte å avslutte alt liv ved å gjøre alle til en del av deres dødes hær. Azor Ahai var en helt som smidde Lightbringer, et sverd laget av ild som utstrålte varme og brente den som berørte det. Det tok ham tre forsøk å lykkes med å smi sverdet; han ofret sin kone på tredje forsøk, og det var sjelen hennes som brakte Lightbringer til liv. Ahai brukte Lightbringer for å slå tilbake de invaderende White Walkers and the Great Other.Etterpå sa en profeti at Azor Ahai var bestemt til å bli gjenfødt og beseire mørket igjen. I A Clash of Kings , forteller den røde prestinnen Melisandre den gamle Asshai-profetien til Davos Seaworth:

hvordan få en fødselsavtale
Det kommer en dag etter en lang sommer når stjernene bløder og det kalde mørket ånde faller tungt på verden. I denne fryktede timen skal en kriger trekke et brennende sverd fra ilden. Og det sverdet skal være Lightbringer, det røde sverdet til helter, og den som klemmer det, skal være Azor Ahai kommer tilbake, og mørket skal flykte for ham.

I En storm av sverd , Nevner Melisandre en annen profeti om Azor Ahai som sier “når den røde stjernen bløder og mørket samles, skal Azor Ahai bli gjenfødt blant røyk og salt for å vekke drager av stein. ' Men Melisandre omtaler også Azor Ahai som 'Prinsen som ble lovet.'

Det er bred debatt blant En sang av is og ild lesere om Azor Ahai og denne prinsen er den samme personen. Melisandre refererer til dem som om de er den samme, men det kan de ikke være.

Mens George RR Martins bøker ser ut til å antyde at de er den samme personen, er en alternativ teori at prinsen som ble lovet vil være den som trekker Lightbringer fra ilden, men deretter gir sverdet til noen andre, som vil være ' Azor Ahai kommer igjen. ' Med det i tankene, hvem er de mest sannsynlige kandidatene?

når vil selena mac bli utgitt

Konkurrenterne

Jon Snow

Melisandre trodde alltid at Stannis Baratheon var Azor Ahai, og derfor også prinsen som ble lovet. Etter at Stannis døde og Jon Snow ble hentet fra de døde i sesong 6, endret hun imidlertid melodi og innrømmet overfor Davos at hun nå trodde Jon var den profeterte frelseren.

Han virker som en sikker innsats. Vi vet nå helt sikkert at Jon er avkom til Rhaegar Targaryen og Lyanna Stark, noe som gjør ham til en Targaryen-prins. I tillegg har han vist et talent for å håndtere White Walkers. Til slutt, i En dans med drager , Melisandre har en visjon der hun ber om 'et glimt av Azor Ahai, og R'hllor viser (henne) bare Snow.' Snø er kapitalisert, noe som ikke kan være en tilfeldighet. Så kanskje Azor og prinsen er den samme personen, og den personen er Jon Snow.

Daenerys Targaryen

Det er andre som tror Daenerys er 'prinsen', spesielt Maester Aemon (Peter Vaughan), som brukte sine døende ord i En fest for kråker for å påpeke at i High Valyrian er ordet for 'Prince' faktisk kjønnsnøytralt, og at 'Prince That Was Promised' kunne være kvinne. I tillegg forteller Melisandre til Davos En storm av sverd at Azor Ahai 'skal bli født på ny blant røyk og salt for å vekke drager av stein.' Hvis det ikke høres ut som Daenerys, vet jeg ikke hva som gjør det.

Ansikt, Skjønnhet, Mote, Blond, Menneskelig, Skjermbilde, Digital komposisjonering, Fotografi, Fiktiv karakter, Langt hår, HBO

Eller kanskje Azor og prinsen er to forskjellige mennesker, og en er Jon og en er Daenerys. De begynte akkurat å sove sammen, så det ville være fornuftig at de nå har dannet en mektig allianse som kan beseire nattkongen.

hvordan ta vare på nye skinnstøvler

Teoriene

Reddit user burning_skunk legger frem et ganske solid argument som Jon er prinsen og Daenerys er Azor , ideen er at Jon er 'krigeren' som vil trekke Lightbringer fra ilden, og han vil gi den til Daenerys. Hun vil da lede anklagen mot Night King, to drager ved hennes side. Det skader ikke at hun vil være helvete for å hevne seg for tapet av sin tredje drage, Viserion, som nattkongen spydte ut av himmelen på slutten av sesong 7.

En ting som gir denne teorien noen troverdighet, er at i A Clash of Kings , Daenerys selv har en visjon i House of the Undying hvor hun ser en mann og en kvinne som hun antar er broren Rhaegar og hans kone Elia. Denne 'Elia' ammer en baby som Rhaegar sier heter 'Aegon' og er 'Prinsen som ble lovet.' Vi vet nå at Rhaegars eneste levende sønn faktisk er Jon Snow, og hans virkelige navn er Aegon Targaryen. Kvinnen i Daenerys visjon kunne godt vært Lyanna Stark og Jon kunne være den lovede prinsen.

Mennesker i naturen, fotografi, grønn, kjole, gul, tre, romantikk, fotografi, bank, botanikk, HBO

Burning_skunk's teori inkluderer også et tredje stykke av puslespillet i form av Brandon Stark (Isaac Hempstead Wright) som den siste helten, en annen legendarisk figur som antas å ha beseiret de hvite vandrerne under den lange natten . Den siste helten oppsøkte Skogens barn med et reisefest og en hund, omtrent som Bran har gjort de siste sesongene. Teorien her er at Jon, Daenerys og Bran må komme sammen som dagens versjoner av disse mytologiske figurene for å beseire White Walker-invasjonen.

Det er en annen tankegang angående Daenerys og Jon. I stedet for at den ene er prinsen og den andre Azor Ahai, tror noen fans at Jon er Azor Ahai og Daenerys er hans kone, Nissa Nissa - den han ofret for å bringe Lightbringer til liv. Noen Game of Thrones seerne tror at Jon til slutt vil måtte ofre Daenerys for å smi sverdet som vil beseire nattkongen. Forhåpentligvis er dette ikke tilfelle - for en bummer avslutning som ville være for Daenerys historie.

Mens vi føler oss ganske sikre på at Azor Ahai og prinsen til slutt vil vise seg å være Jon, Daenerys eller begge to, er det noen frynseteorier som sier Azor Ahai kan være Tyrion Lannister eller Sandor clegane , men det føles ikke som showet går i begge retninger, og begge alternativene føles antiklimaktiske. Tyrion og Hound er flotte figurer for å være sikre, men er de sentrale nok til å være nøkkelen til å beseire Night King og hans hær for de udøde?